Startpagina.

Geschiedenis.

Dirigent.

Leden.

Repertoire.

Agenda.

Contact.

© Femmes Vocales

Startpagina.
Geschiedenis.
Dirigent.
Leden.
Repertoire.
Agenda.
Contact.

Piet Hulsbos is sinds november 2010 dirigent van Femmes Vocales.
Hij studeerde koordirectie bij Jan Pasveer, orgel bij Albert de Klerk aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en orkestdirectie aan het Stedelijk Conservatorium in Arnhem.
Meerdere koren hebben onder zijn leiding gestaan, waaronder: twee jeugdkoren, Studentenkoor Sempre Crescendo te Leiden, Goudsch Kamerkoor, Haarlems Bach Ensemble, Projectkoor Bis Bis, Heemsteeds Chr. Oratorium Vereniging, Overveens Vocaal Ensemble en Haarlems Mannenkoor Zang & Vriendschap.
Naast dirigent van Femmes Vocales is hij dirigent van C.O.V. IJmuiden en van Kamerorkest Sinfonietta. Ook is hij docent Voorbereidende Vakopleiding Orgel en piano aan Fluxus afd. Muziekschool te Zaanstad en organist van de Oude Kerk te Heemstede. Bij diverse koren heeft hij alle gangbare oratoriumwerken begeleid en gedirigeerd. Met de werken van Bach is hij meer dan bekend vanwege de regelmatig door hem gedirigeerde Johannes Passion en als organist en dirigent bij veel uitvoeringen van de Matthãus Passion. Als lid van de muziekcommissie van de KCZB (Koninklijke Christelijke Zangersbond) is hij nauw betrokken geweest bij het reilen en zeilen binnen de korenwereld. Als dirigent/solist/begeleider heeft hij vele malen meegewerkt aan concerten en radio- en tv-opnamen in Nederland alsook aan concerten in het buitenland. In 1982 was hij 2e prijswinnaar van het César Frank concours.
Een langgekoesterde jongensdroom ging in 2010 in vervulling, hij behaalde het rijbewijs voor bus- en touringcar! Hij zou het leuk vinden zijn koor naar een plaats van bestemming te rijden. Dus wie weet wat Femmes Vocales te wachten staat!